שאלות ותשובות
השאלות ששואלים אותנו לרוב
יש לנו קרוב ל-50 שנה רישיון ייצור מאת מועצת הדבש, זהו הגוף המפקח ומנפיק רישיונות ייצור לדבוראים.
תעודת כשרות של הרב יצחק יעקובוביץ'- הרב הראשי של המועצה האזורית דרום השרון.
רישיון מאת משרד הבריאות עבור כל המוצרים שלנו.
רישיון עסק מאת המועצה האזורית דרום השרון.
אנחנו נמצאים תחת השגחתו של הרב יצחק יעקובוביץ'- הרב הראשי של המועצה האזורית דרום השרון.
דבש טהור ללא תוספות כשר לפסח ולכל ימות השנה.
דבש עם תוספות כשר לכל ימות השנה למעט פסח.
פרופוליס ומזון מלכות בתוך דבש כשר "בשאלת רב לאוכליו"
אנחנו לא מחממים את הדבש ועל כן הוא מתגבש. קצב ההתגבשות תלוי ביחס בין הגלוקוז (סוכר
פירות) לפרוקטוז (אלה חד סוכרים המרכיבים דבש).
דבש לא מחומם מתגבש עם הזמן , זהו תהליך טבעי.
לא כדאי להחזירו למצב נוזלי כי אז הוויטמינים והאנזימים נהרסים.
במידה ומעוניינים לרכך את הדבש, ניתן לטבול את הצנצנת במים עד 35 מעלות וכך לא
פוגעים בו. (זו גם הטמפרטורה בתוך הכוורת).
טיפ: לא כדאי להכניס דבש לתה רותח. כדאי שיתקרר מעט ואז לערבבו.
אנחנו נותנים לדבורים מי סוכר רק בתקופת החורף כשקר מאד, ורק כאשר אין להם מספיק
מלאי מזון. האכלה במי סוכר מופסקת כאשר עונת האגירה מתחילה, כך הסוכר לא מגיע
לחלות שנרדות על ידי הדבוראי.
דבורים אוספות צוף בדרך כלל ברדיוס של כ-3 קילומטר. אם נמקם את הכוורות במטע
אבוקדו, הדבש יהיה ברובו מפרחי אבוקדו. אם נמקם את הכוורות בפרדס, הדבש יהיה
ברובו מדבש הדרים. הכוורות שלנו ממוקמות באזורים שונים בארץ, כגון רמת הגולן ואזור
הגליל ומשם אנו רודים דבש פרחי בר. אנו מייצרים 12 סוגי דבש שונים ועל כל צנצנת רשום
מקור הצוף או האזור ממנו מופק הדבש.
אנחנו מקפידים על הפרדה בין סוג לסוג בזמן הרדייה והאריזה , וכך מאפשרים רכישת דבש
לפי הזנים השונים.
אם שומרים את הדבש בתנאים נאותים , זאת אומרת בטמפרטורת החדר, במקום מוצל,
ואז הוא נשמר לשנים רבות.